• header brush creek

Dag 15 / Pocatello - Yellowstone

Naar Yellowstone NP

We vertrekken om half negen uit Pocatello. We zijn vlot, want we hebben dan al ontbeten in het motel en boodschappen gedaan. Op naar Yellowstone vandaag. Het voelt als een vakantie in een vakantie.

We rijden via de I15 naar Idaho Falls en vervolgens via highway 20 naar West Yellowstone. We stoppen een keer onderweg om te tanken en nemen gelijk een beker thee mee voor in de auto. Het deel door Targhee National Forest is erg fraai.

Enkele mijlen voor West Yellowstone zijn er wegwerkzaamheden en hebben we wat oponthoud. Het is erg druk met vakantiegangers (veel RV's) en we sukkelen naar de west entrance van Yellowstone. Daar kunnen we de snelle laan nemen, want we hebben al een parken pas. We zijn rond half een in het park en lunchen bij een picnic area aan de Firehole River. Er zijn nog wat tafels vrij.

Hike Mary Mountain Trail (westzijde)

Daarna rijden we een stukje verder naar de trailhead van de Mary Mountain Trail, een backcountry trail. Er staan slechts drie auto's. Als we ongeveer anderhalf kilometer hebben gelopen zien we thermische activiteit. De Morning Mist Springs groep. Er zijn mooi gekleurde pools, borrelende gaten en diepe holen. We proberen de verschillende bronnen te vinden terwijl we goed oppassen waar we lopen. Er is hier geen boardwalk en de gaten zijn soms verraderlijk verborgen en diep. We zien een meertje met een groep Canadese ganzen. Ze zitten helemaal stil, alsof ze niet echt zijn.

We lopen verder. De trail gaat langs de mooie Nez Perce Creek. Soms er vlak langs, soms wat verder er van af door mooi open gebied. Na bijna 5 kilometer duiken we het bos in. Veel omgevallen bomen en links van ons een hoge stenige ridge. Het ziet er uit als aantrekkelijk berengebied, dus we maken veel geluid. Na nog een halve kilometer draaien we weer om. Ook de terugweg is weer mooi.

Er staat een bison vlak langs het pad. We lopen met een boogje om hem heen. Even later wandel ik nietsvermoedend rond een bosje en bots bijna op een tweede bison. Oeps, die is ineens wel heel dicht bij. Snel achteruit en een omweg. De bison heeft het gelukkig veel te druk met zichzelf. Hij lijkt jeuk te hebben en schuurt met zijn kop tegen dood boomhout.

Upper Geyser Basin

Na 11 kilometer zijn we weer bij de auto. We rijden naar de Old Faithful Lodge. Onderweg zien we veel auto's langs de weg geparkeerd bij de grotere geiser basins. Druk daar. We slaan ze voor nu even over. We zijn al eerder in Yellowstone geweest en willen ons deze keer richten op de minder bekende zaken.

We logeren twee nachten in een frontier cabin (Old Faithful Lodge). Als we uitgepakt zijn eten we sla met gerookte zalm op de kamer. Daarna brengen we een bezoek aan het Visitor Center waar we een lezing bijwonen over Bison Conservation. De lezing is echter zo verschrikkelijk saai en het microfoon geluid zo beroerd, dat we het na een tijdje voor gezien houden.

Buiten kijken we nog naar een uitbarsting van Old Faithful. Chris is moe en gaat alvast naar de cabin. Ik loop nog een rondje door het geyser basin. Erg mooi en rustig 's avonds. Als het bijna donker is ga ik terug naar de cabin. Er loop een coyote heel rustig in de buurt van de lodge.

Overnachting: Old Faithful Lodge, Frontier Cabin

Wildlife: 2 Bisons, 1 coyote, groep ganzen met zwarte halsen

Weer: zonnig, max.23C, weinig wind

Foto's