• header brush creek

Dag 14 / Springdale - Pocatello

Rijdag naar Pocatello

We waren gisteren vroeg in slaap gevallen, dus vandaag weer vroeg wakker. Al om zeven uur vertrekken we uit Springdale. Vandaag wordt een rijdag richting Yellowstone. We nemen de snelste route over Interstate 15.

Om 10 uur maken we een korte stop in Nephi om te tanken. We drinken een beker thee en kopen water, ijs en wat versnaperingen voor onderweg.

Station Park, Farmington

De volgende stop is om 12 uur in het winkelcentrum Station Park te Farmington. Rondom een centraal parkje met fonteinen ligt een ring met winkels van bekende merken. Het is erg verzorgd. Mooie gebouwen en veel bloemenperkjes. Om de eerste ring met winkels liggen de parkeerplaatsen. Tenslotte is er nog een buitenste ring met goedkopere winkels. Prachtig opgezet winkelcentrum, maar we kunnen (op een T-shirt van nog geen 3 dollar na) niet echt slagen.

We lunchen lekker bij Café Zupas. We kenden deze keten nog niet. Blijkbaar is het populair, want het is er ongelooflijk druk. Ze hebben soep, salades en sandwiches en combinaties daarvan. Allemaal lekker vers en gezond. Zoals wel vaker in Amerikaanse keten restaurants is het heel efficiënt georganiseerd. Er staan wel zeven medewerkers in tandem te helpen. De eerste doet de sla op een bord, de tweede voegt extra items en dressing toe, de derde smeert een sandwich, de vierde belegt de sandwich, de vijfde stopt de sandwich in de toaster, de zesde schept soep op. En de zevende rekent af. Ik zal het niet helemaal goed hebben, maar zo ongeveer gaat het. Als klant wordt je ook op de proef gesteld. Je moet snel weten wat je wilt en onderweg in hoog tempo heel wat keuzes maken. Welke sla? Welke dressing? Welke extra items? Welke sandwich? Misschien nog een dessert? We komen heelhuids door alle ondervragingen heen en hebben dan ook wat. Echt lekker smaakt het en de ambiance is jong, hip en verrassend. Zo krijgen we er ongevraagd een grote aardbei gedipt in chocolade bij. Ben benieuwd of we dit concept ook in Europa gaan zien.

Pocatello

Om twee uur rijden we weer weg uit Farmington en precies twee uur later zijn we in Pocatello, Idaho. We slapen hier een nacht en rijden morgen verder naar Yellowstone. Als we ingecheckt zijn rijden we naar Old Town Pocatello en lopen heen en weer in de Main Street. We zien nog veel oude gebouwen, maar ook veel leegstand.

Daarna rijden we naar de Walmart. We hebben nu tijd om te 'funshoppen' en voor alle kinderen een klein grappig cadeautje te kopen. Ze vinden het vast leuk om iets typisch Amerikaans te krijgen. We kopen hier ook bearspray.

Tenslotte rijden we naar Sizzler. We kiezen allebei de saladbar. Niet duur en je mag nemen zoveel je wilt.

Overnachting: Super 8 Pocatello

Wildlife: geen

Weer: zonnig, max. 33C

Foto's